Yılbaşında Vizesiz Gidebiliceğiniz 12 Ülke?

 Türk toplumunda yılbaşı diğer ülkelere nazaran daha sakin geçse de her yıl sokaklar renkli görüntülere sahip oluyor. Benim en beğendiğim yerlerden biri Zorlu Center'da kurulan rengarenk stantlar. Yeni yıl geleneklerine inanmasam da tüm dünyanın görsel bir şölene dönüşmesini seyretmek hoşuma gidiyor. Fakat yılbaşı geleneği Hristiyan toplumlarının bir adeti olduğundan yeni yılı farklı ülkeleri ziyaret etmek de fayda var. Koronadan dolayı seyahat etmek şuan mümkün gibi görünmese de bir sonraki yıl için harika fikirlerim var. Hadi birlikte göz atalım.

Yılbaşında Vizesiz Olarak Gidebileceğiniz Ülkeler


Singapur:

   
En çok merak ettiğim ülkeler arasında yer alan Singapur, ilginç mimari yapıları, harika doğası ve şehir ışıklarıyla adeta kendine çekiyor. Şehirde dolaşırken gözlerinizi ayıramayacağınız yapılarla dolu olan ülkeye birkaç gün öncesinden gitmekte fayda var. Orchard caddesi ise kutlamaların ve eğlencenin durak noktası. Yılbaşına parıltılı bir giriş yapmak istiyorsanız Singapur en iyi seçeneklerden biri olarak karşımızı çıkıyor. Türkiye'den Singapur'a uçuş mesafesi yaklaşık 11 saat.



Ukrayna

Tam bir kış şöleni yaşayacağınız Ukrayna vizesiz gidebileceğimiz harika bir şehir. Hediyelik eşyaların bulunduğu renkli panayırlar, meydanlara kurulan dev ağaçlar, yarışmalar, müzik ve hatta paten kayabileceğiniz buz pistleri de mevcut. Yılbaşına kar görmeden girmem diyenler için harika bir fırsat. Türkiye'den Beyaz Rusya Cumhuriyeti' ne uçuş süresi ise yaklaşık 2 saat 36 dakika.



Arjantin

Resmi dili İspanyolca olan Arjantin' e sadece pasaportunuzu yanınıza alarak seyahat etmeniz mümkün. Türkiye' den direk uçuşlarla 90 güne kadar süren seyahat vizesi alabiliyorsunuz. Karnavallarıyla tanınan ülke yılbaşında da renkli görüntülere sahiplik ediyor. Yılbaşı büyük şölenlerle kutlanmasa da şehrin en büyük artısı elbette vizeye ihtiyaç duymadan seyahat edebilmemiz. Bu sebeple hem mutfak kültürünü tanıyabilir hem de şehri keşfedebilirsiniz. Şahsen yılbaşı yerine karnaval döneminde gitmeyi tercih edenler arasındayım. Türkiye'den Arjantin' e uçuş süresi ise yaklaşık 18  saat. 


Beyaz Rusya Cumhuriyeti

Belarus' ta tıpkı Ukrayna gibi benzer geleneklere sahipmiş. Kışın bembeyaz örtüsüyle yılbaşını karşılamak isteyenler için harika bir seçenek. Yeni yıla girerken süslemeleri ağaçların dışında tahtadan yapılmış küçük kulübe tarzı stantlarda hediyelik eşyaların satıldığı o muhteşem görüntüye bayılıyorum. Burada satılan minik hediyeler  etrafınızdakileri mutlu etmek için var. Hem aileler için sıcak bir ortam hazırlarken hem de gençler için sabaha kadar partileme seçenekleri de mevcut. Yeni yılda dağıtılan yemek ve oyuncaklarda insanları mutlu eden bir başka gelenekleri. Türkiye'den Belarus'a e uçuş süresi ise yaklaşık 2 saat 25 dakika. 

Katar

Her ne kadar yılbaşı geleneği Hristiyan toplumlarının bir adeti olsa da yeni bir yıla başlamak herkes için önemli bir konu. Takvimlerin sıfırlanması koca bir yılı geride bırakmak kutlama için yeterli bir sebep. Yeni yılı girerken tatilinizi farklı bir rotaya çevirmek, alışkın olmadığınız bir kültüre tanıklık etmek isterseniz Katar doğru bir  seçenek. Lüks yaşamları, ışıklarla donatılmış yüksek binaları, bir birinden ünlü markaların mağazaları ve lezzetli mutfağıyla eşsiz bir tatil yapma seçeneği sunuyor. Türkiye'den Katar'a uçuş süresi ise yaklaşık 4 saat 30 dakika.

Tayland

Yeni yılı karla değil ışıltılarla kutlamak isteyenler için Tayland farklı bir alternatif olacaktır. Yeni yıl klasiklerden olan Paris'e gitmek yerine bambaşka görsellere şahit olacağınız bu şehir harika bir karar olabilir. Muhteşem doğasıyla tanığımız ülkenin şehirleri de oldukça renkli. Noel Baba görmek yerine şehirde gezen filler , renkli kostümlü insanlar ve müzik istiyorsanız rotanızı buraya çevirebilirsiniz. Türkiye' den Tayland'a uçuş süresi ise yaklaşık 10 saat sürmekte.


Azerbaycan

Kardeş ülkemiz Azerbaycan da yeni yıla coşkuyla giren ülkeler arasında.  Bakü'nün meydanları oyun, dans ve bir çok aktiviteyle yeni yılı şenliklerle karşılamakta. Bir önceki yıllarda Türk ve Rus sanatçıların yılbaşı konserleriyle eğlenceyi daha da arttırmışlar. Ülkenin sokaklarında hatta mağazalarda bir birinden güzel süslemeleri görmeniz çok doğal. Çünkü mağazalar en iyi süslemeyi yapmak için yarışıyorlarmış. Bize de bol bol fotoğraf çekmek düşüyor. Türkiye' den Azerbaycan'a uçuş süresi yaklaşık 2 saat 30 dakika sürmekte.

Brezilya

Neşeli görüntülere sahiplik eden Brezilya eğlence ve dansın en aktif yaşandığı ülkeler biri. Her ülkede olduğu gibi bu ülkede de yeni yıl görselleriyle karşılaşmak mümkün. Fakat Brezilya Aralık ayında oldukça sıcak olduğundan bir yaz tatili olarak da düşünebilirsiniz. Yeni yıla kendilerine özgü kutlamayla giren Brezilyalılar dünyanın bir çok yerinden turistleri ağırlamakta. Fakat Brezilya'ya ilk defa gidecekler için karnavalların olduğu zamanları seçmeleri daha farklı manzaralara şahit olmalarını sağlayacaktır. Türkiye'den Brezilya'ya uçuş mesafesi yaklaşık 16 saat sürmekte.


Kore Cumhuriyeti

Ülkemizde dizileri ve şarkıcıları gençler tarafından oldukça ilgi gören Kore'ye vizesiz olarak gitmek mümkün. Kore her ne kadar kendi kültürlerine has Ay Yılı'nı kutlasa da yeni yılda da renkli görüntülere sahiplik ediyor. Özellikle yemek kültürüne ilgi duyduğum ülkeler arasında. Türkiye'den Kore'ye uçuş süresi ise yaklaşık 11 saat sürmekte.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanada' da Hangi Diller Konuşulur ?

Kanada da Yaşamak İçin Hangi Şehri Seçmeliyim ?