Evde Kalmayı Kazanca Çevirin

            

       Hastalıkların iyice artmasıyla kendimi eve kapattım. Bu süreci nasıl değerlendirmeliyim diye kendimce ufak bir plan kurmaya başladım. Bu duruma geçen seneden alışkınız neyse ki.. O zamanlar oynamadığım oyun, evde yapmadığım etkinlik kalmamıştı. Fakat bu yıl evde kalmayı avantaja çevirmeye karar verdim. Malum, pandemi sebebiyle iş olanakları hem azaldı hem de çalışma alanlarında değişiklikler yapılmaya başlandı. Eve kapandığım bu süreçte aklıma gelen bir kaç fikri sizinle paylaşmak istiyorum. 

1. Eğitim almanın tam sırası: Geçen yıl pandemi sürecinde ikinci bir üniversiteye başlamak verdiğim en doğru karardı. Diyetisyenlikten sonra yeni çağın olmazsa olmazı sosyal medyayla ilgili bir bölüm okumaya karar verdim. Eğer Lisans ya da ön lisans mezunuysanız sınava girmeden doğrudan üniversiteye gitmeye hak kazanıyorsunuz. Açık öğretim olarak adlandırdığımız bu fakülteler için birkaç seçenek bulunmakta. Yaşadığınız şehirde açık öğretim üniversiteleri bulunmasa da evden üniversite okuyabilir şehrin belirli yerlerinde sınavlara girebilirsiniz. Eğer ikinci bir üniversiteye gitme fikrini sevdiyseniz kendi üniversitemin link için tıklayın.

2. Yeni iş olanaklarını keşfetmek: Evde geçen süreyi avantaja çevirmenin en güzel yanı kazanç sağlamak. İnternet üzerinden iş başvurusu yapıp geri dön
üş almanın oldukça zor olduğunu biliyorum. Fakat pandemi sürecinde birçok firmanın çalışmalarını evden yürütmesi maliyetlerini de oldukça azaltıyor. İnternette yaptığım başvurularda özellikle çağrı merkezleri hızlı bir geri dönüş yapıyor. Bazı kurumlar satış yapabildiğiniz taktirde 4 bin tl + sigorta + prim ile destekliyor. Güzel yanı satış yapamasanız bile belirli bir süre konuşarak yine kazanç sağlayabiliyorsunuz. Sevmediğim nokta ise eğitimler için önceden 325 tl gibi bir tutar ödemeniz. Bazı çağrı merkezlerinde ise bu tutar maaşınızdan kesiliyor. 

3. Sağlığına bakmanın tam zamanı: 27 yıldan bu yana 47 kilonun üzerine çıkamayan bir diyetisyenin bu sözlerini dikkate alın derim. Geçen pandemi döneminde kilo alamadan çıkan bu kız evlendikten hemen sonra tam 6 kilo almaya başarabildi. Evde kalmak ve ya evden çalışmak sürekli yeme isteğini tetikliyor. Yapacağınız en güzel şey eve gereğinden fazla alışveriş yapıp düzeninizi bozmamak. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve kilonuzu dengede tutmak adına güneşli günlerde yürüyüşü ekledik mi tamadır.  Dışarıya çıkamadığın günlerde ise evde yürüyüş videolarını internetten izleyip uygulamayı deneyebilirsiniz.

4. Kendinizle konuşun: Kendi kendine konuşana deli derlermiş. Eh her işinde bir sınırı var tabi ki. Gün boyu yalnız kalamasak da başımızı yastığa koyduğumuz an kendimizleyiz. Gerçekten ne istediğinizi bunun için ne yaptığınızı düşündünüz mü ? Önemsemediğimiz bu iki cümle hayatınızı yaşamanız için en önemli cümleler. Gece yatarken en çok istediğiniz şeyin gerçekleştiğini düşünerek yatın. Hem derin ve güzel bir uykuya hem de dinç bir sabaha uyanacağınızı garantileyebilirim. İleriki zamanlarda siz farketmeden bu hayallere yaklaşacağınızı da söylemekten geçemeyeceğim.  

5. Aileniz için bir şeyler yapın: Bir kadınsın ya da erkek ya da bir genç belki de 10 yaşındasın fark etmez. Komiklik olsun diye evde kalmaktan şikayet etsek bile bir zaman sonra bu ruh halimize yansıyor. Mutsuz eşler sıkılmış çocuklar kendimizi sokaklara atmak için can atıyoruz. Aslında çok basit bir formülü var. Özellikle erkekler için. Eşinizin yanında en son ne zaman hayatınıza şükredip gülümsediniz. Çünkü kadınlar tek bir gülümsemeyle yetinebilirler. Kendimden biliyorum :) Güne somurtmak yerine gülümseyerek başladığınızda bunu tüm aile bireylerine bulaştıracağınıza eminim. Kimse sizden palyaço olmanızı beklemiyor. Birine nedensiz gülümsemek seni seviyorum demekten daha kıymetlidir. Bırakın şu egonuzu sahip olduğunuz insanları elinizde tutun. Bu sefer ilk adımı atan siz olun.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanada' da Hangi Diller Konuşulur ?

Kanada da Yaşamak İçin Hangi Şehri Seçmeliyim ?

Yılbaşında Vizesiz Gidebiliceğiniz 12 Ülke?