Kanada da Yaşamak İçin Hangi Şehri Seçmeliyim ?

 Kanada'ya yerleşmek için tam 8 aylık bir sürecimiz var. Bir yandan belgeleri hazırlamak bir yandan da kafamdan geçen binlerce soruya cevap aramak oldukça yorucu. Bu sorulardan en önemlisi Kanada'ya gittiğimizde nerede yaşamalıyız ? sorusu oldu. Eğitim, iş, ortak bir dil kullanımı ( bazı yerlerde Fransızca konuşuluyor), güvenliliği ve daha bir çok sebeple doğru yeri seçmek oldukça önemli. İncelediğim Kanada şehirleri hakkında paylaşımlar ise şöyle;

Ottawa: Kanada'nın başkenti alan Ottowa, muhteşem nehir manzarasıyla Ontario'nun doğusunda bulunuyor. Genelde başkentler sıkıcı olarak bilinse de nehrin kenarında bisiklet sürmek, tarihi mekanları ziyaret etmek ve pek çok festivale katılmak isteyenler için güzel bir seçenek. Biz esas konulara gelelim. İş olanaklarının ve üniversitenin fazla olduğu şehir bu sebebiyle genç nüfusunda en yoğun oldu yerlerdenmiş. Bu konuda oldukça dikkat çekse de dünyanın en soğuk şehirlerinden biri olması soğuk alerjisi olan beni oldukça tedirgin ediyor.




Calgary:   İsmine hakim olmadığım bu şehir Amerika'ya 1-2 saatlik mesafede olmasıyla dikkatimi  çekti. Ülkenin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Calgary, yaşamak için oldukça popüler bir yermiş. Haliyle buda onu pahalı şehirlerden biri haline getiriyor. Fakat kişi başına düşen milli gelir diğer yaşam alanlarına göre fazla gözüküyor. Toronto'dan sonra da en fazla iş merkezinin bulunduğu şehir olması artı yönlerinden. Ayrıca ülkenin en yüksek ikinci eğitim alanı da burada yer alıyormuş.  


Halifax: Bu bölge Nova Scotia eyaletinin başkenti olarak biliniyor. Genç nüfusun ve öğrencilerin fazla olduğu yerlerden birisi. Trafiğin ve koşuşturmacanın olmadığı rahat bir şehir diyebiliriz. Genelde insanlar bol yeşilliğe sahip olan müstakil evlerde oturuyorlarmış. Türkiye'den Ottowa aktarmalı olarak şehre ulaşmak mümkün.


Montreal: Kanada'nın en büyük ikinci şehri olan Montreal, ticaret ve finansal merkez olarak da biliniyor. Kanada'nın kültür başkenti olan bu güzel şehre UNESCO tarafından ''Tasarım Şehri'' olarak isimlendirilmiş. Ayrıca dünyanın en mutlu 10 şehri arasında bulunuyormuş kendileri. Özellikle Kanada da başlangıç yapmak isteyen öğrenciler içinde burs, kalacak yer, göçmenlik ve kanunlar hakkında bilgi alacağınız merkezlerde bulunuyormuş. Fazlasıyla göç alan yerlerden biri  olan Montreal, dünyanın her yerinden insanları ağırlayarak yeni fırsatlar bulmalarına yardımcı oluyor. Listemin baş sıralarında yer alan şehir keşfetmeyi beklediğim yerler arasında. Sanırım eksi yanı kışın -40 dereceyi bulan soğuklar. Fakat Kanada bu duruma alışkın ve soğuktan korunmak adına tam bir yer altına şehrine dönüşmüş.


Quebec City: Şehrin ana dilinin Fransızca olması oldukça dikkatimi çekti. Gerçi İngilizcemin bile yeterli olmadığı ben için bu şehirde yaşamak oldukça zor.  Fransız atmosferini soluyacağınız sokaklarda yürümeniz mümkün. Belki yaşamak için değil ama gezi amaçlı keşfetmek istediğim şehirlerden. 



Toronto: Listemin en üst sıralarından biri Toronto, Kanada'nın en büyük şehri. Ayrıca Kuzey Amerika' nın önemli bir finans merkezi. Bir çok kültürün yan yana geldiği şehirde insanların genellikle birbirine saygılı ve huzurlu yaşadığı söyleniyor. Kanada da eğitim almak bizim için önemli bir seçenek. Toronto da uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği şehir. Özellikle dil eğitimi almak isteyenler için oldukça ünlü bir yer. 


Vancouver: Bir liman şehri olan Vancouver, Kanada'nın batısında bulunuyor ve ülkenin en büyük limanına sahip. Bu sebeple ithalat ve ihracatta önemli bir konumda. Ayrıca bu şehrin güzelliği birçok Amerikan sinema sahnesinde yer almış. Hem turisttik geziler için hem de öğrencilere çekici gelen şehirler arasında. Çünkü 2014 yılında dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden biri olarak hafızalara yerleşmiş. Artı yönlerinden biri diğer şehirlere göre sıcak bir iklime sahip olsa da yaşam şartları pahalı olan yerler arasında. Vancouver da İngilizce dışında farklı dillerde konuşulmakta. 


Kanada da daha listeye alınacak bir kaç şehir daha bulunmakta. Fakat en çok dikkatimi çeken yerler bu kesimler oldu. İlerleyen zamanlarda bilgi edindikçe yazıyı güncellemeye alacağım. Özellikle eğitim, ulaşım, vergi ve kira masrafları gibi giderleri daha ayrıntılı işleyeceğim. Kanada hakkında fikirleriniz için yorumlarda buluşalım.




 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanada' da Hangi Diller Konuşulur ?

Yılbaşında Vizesiz Gidebiliceğiniz 12 Ülke?