Kanada' da Hangi Diller Konuşulur ?

               Dünya'nın neresine gidersek gidelim anlaşabileceğimiz ortak bir dil vardır. Bu bazen sözlü bazen de beden dili dediğimiz jest ve mimikleri kullandığımız iletişimlerdir. Kanada da İngilizce ve Fransızca resmi dil olarak kabul ediliyor. Her ne kadar İngilizceyle iletişim sağlayabilseniz de bazı yol tabelalarını okumak, kırsal yerlerde iletişime geçmek için Fransızcaya da hakim olmanız gerekebilir. İşte bu zorlukları yaşamamanız için hangi şehirlerde İngilizceye ve ya hangi şehirde Fransızcaya ihtiyaç duyacağınıza göz atacağınız şehirleri ayrı ayrı yazdım. Kanada'nın şehirlerini daha ayrıntılı incelemek için buraya tıklayın.




            Öncelikle her iki dilinde hakim olduğu şehirlerden başlayalım. Bu güzel şehirde insanların çoğu iki ve ya çok dillidir. Özellikle Montreal, Quebec City ve Ottowa' daki birçok insan her iki dile de hakimdir. İngilizce ve Fransızca dilleri Kanada da resmi dil olarak kabul edildiğinden devletin sağladığı iletişim ve hizmetlerde de bu iki dil kullanılabilir.

            Daha çok Fransızcanın konuşulduğu şehirlerden devam edelim. Fransızca dili aktif olarak Quebec City de konuşulur. Burada yol ve yön tabelaları hatta hatta sokaktaki birçok yazı Fransızcadır. İngilizce bilmek seyahat için gidenlere yeterli olsa da buradaki bazı okullar  özellikle eğitim alanında Fransızcayı zorunlu tutmaktadır. Bazı yorumlar, Fransızcası  yetersiz olan kişilere oturum izni vermediklerini idea etmekte. Ayrıca birçok üniversite Fransızcayı zorunlu tutmakta. Quebec City hakkında daha fazla bilgi için  buraya tıklayın. 


            Kanada da resmi olmasa da farklı dilleri konuşan insanları bir arada görmeniz mümkün. Örneğin: Toronto ve Vancouver gibi büyük şehirlerde Çinli göçmen sayısı oldukça fazla. Hatta burada bulunan Çin mahallelerinde yaygın olarak kendi dillerini kullanmakta.  Elbette iş ve eğitim gibi nedenlerden ötürü göçmenler genellikle İngilizce ve Fransızca dillerini öğrenmekte. Ayrıca Kanada İspanyolca, Almanca ve Japonca gibi dillerde eğitim vermekte. 


               Kanada İngilizcesi hepimizin duymaya alışkın olduğu Amerikan aksanıyla benzer özelliklere sahip olması. Ayrıca Kanada da Amerika'dan daha uygun fiyata kaliteli bir dil eğitimi almak mümkün. Tabi ki bu fikre çoğunluğun verdiği karara göre kapıldım. Yazıdan da anlaşıldığı üzere Kanada da İngilizce bilmek şart .Peki biz İngilizce bilmeyenler ne yapsın :( Bir sonraki yazımda İngilizcemi nasıl geliştirdiğim hakkında bir kaç ip ucu vereceğim. Birkaç ay sonra Kanada ya taşınacağım için dil konusunda oldukça titizim. Şimdilik görüşmek üzere.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kanada da Yaşamak İçin Hangi Şehri Seçmeliyim ?

Yılbaşında Vizesiz Gidebiliceğiniz 12 Ülke?